Δελτίο τύπου για την έκδοση του βιβλίου "Το Ταξίδι"

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

"Το Ταξίδι" 

Παρουσίαση: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 17:30 - 20:00
στο βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος

______________

Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ εξέδωσε πρόσφατα ένα νέο λογοτεχνικό βιβλίο της Βιργινίας Φατσή με τίτλο "Το Ταξίδι", που αναφέρεται στις περιπέτειες
του Οδυσσέα και της Πηνελόπης. Παρουσιάζεται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 - 20:00 στο βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ο Οδυσσέας είναι ο παντοτινός ήρωας της καρδιάς μας. Όσοι είμαστε Έλληνες διδαχθήκαμε στα σχολεία μας την Οδύσσεια, ένα βιβλίο 3.000 ετών που εξακολουθεί να μας μαγεύει.

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που γράφηκε η Οδύσσεια, πόλεις γεννήθηκαν και άλλες πέθαναν, πολλά άστρα έλαμψαν στους δικούς μας γαλαξίες της γνώσης και πολλά άστρα πέθαναν γιατί έσβησε η δική τους γνώση.

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα βιβλίο που γράφηκε για τον αρχετυπικό Οδυσσέα και την γυναίκα του την Πηνελόπη.

Είναι δύο άνθρωποι ταυτόχρονα αρχαίοι και πολύ σύγχρονοι στους προβληματισμούς τους. Μπορεί να τους χώρισε η μοίρα, αλλά αυτοί κατόρθωσαν να ξαναβρεθούν και να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι που επέλεξαν αυτοί και ήταν δικό τους.

Όμως και εμείς, κάθε άνθρωπος σήμερα, δεν χρειάζεται ένα ταξίδι στους χώρους της ψυχής του, εκεί όπου θα τεθούν τα πανάρχαια ερωτήματα, Ποιος είμαι, Από πού έρχομαι, Πού πάω;

Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη τα απάντησαν και με την βοήθειά τους μπορούμε και εμείς να τα απαντήσουμε, ο κάθε ένας για τον εαυτό του.

Μέσα από το βιβλίο διακρίνουμε την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει, είναι μια αγάπη που εξαπλώνεται σε όλους εμάς που θέλουμε να ξεκινήσουμε το δικό μας Ταξίδι στους χώρους των θεών και των ανθρώπων, εκεί που η μοίρα ενώνεται με την ελεύθερη βούληση και ο άνθρωπος μοιάζει με τον θεό που αγαπάει.