Στο εστιατόριο
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Στο εστιατόριο

21,00 € με ΦΠΑ 21,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)
με ΦΠΑ
Η κοινωνία στο πιάτο μας
Περιγραφή

Η ιστορία του ευρωπαϊκού εστιατορίου αρχίζει την εποχή που κάποιοι παύουν να πεινούν· ή προσποιούνται πως έχουν πάψει να πεινούν. Στο υποσιτισμένο Παρίσι του 1760 δεν συνάδει με το αριστοκρατικό πνεύμα της εποχής να περιδρομιάζει κανείς σε ταβέρνα ή πανδοχείο. […] Οι επιφανείς πελάτες προσελκύονται από τα πολυτελώς επιπλωμένα μαγαζιά νέου τύπου. Στους τοίχους κρέμονται μεγάλοι καθρέφτες, μέσα στους οποίους μπορεί κανείς να θαυμάσει τον εαυτό του και τους άλλους. Σε διακοσμητικές πορσελάνινες λεκάνες αχνίζει το «αναστηλωτικό» κονσομέ, που χαρίζει στα καινούργια μαγαζιά το όνομά τους. Οι ζωμοί πουλερικών, κυνηγιού ή μοσχαρίσιου κρέατος αποκαθιστούν τη δύναμη των ανθρώπων που έχουν ευαισθησία σε άλλες τροφές. […] Σε αντίθεση με τα ταβερνεία, οι πελάτες εδώ δεν είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σε ένα μακρύ τραπέζι μαζί με κάθε λογής αγνώστους. Τους προσφέρεται ξεχωριστό τραπέζι. Μπορούν να ορίσουν την ώρα που θα τους σερβίρουν. Επιλέγουν τα εδέσματα από κατάλογο. Μετά την Επανάσταση τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης συγκεντρώνονται από όλες τις επαρχίες στο Παρίσι. Πηγαίνουν μαζί για φαγητό στα εστιατόρια. Οι Παριζιάνοι τούς μιμούνται.

 

Το φαγητό είναι πάντα το λιγότερο απ’ όλα όσα συμβαίνουν σ’ ένα εστιατόριο. Από την εποχή των πρώτων εστιατορίων στο Παρίσι του 18ου αιώνα, η έξοδος για φαγητό είχε να κάνει με το φαίνεσθαι, με την επίδειξη στυλ, με το συναίσθημα να νιώθεις ανοίκεια και οικεία, την ίδια στιγμή, ανάμεσα σε ξένους. Μπορεί οι ανυπόμονοι πελάτες να κρατούν το προσωπικό σε εγρήγορση, αλλά το προσωπικό και οι σεφ είναι αυτοί που ελέγχουν τα γεγονότα. Στην κουζίνα, στο μπαρ, στα τραπέζια, η πολυτέλεια και η σκληρή εργασία, η κομψότητα και η εκμετάλλευση, η πολιτιστική πολυμορφία και ο ρατσισμός συγκρούονται για να δημιουργήσουν τον καθρέφτη της κοινωνίας.

Ο Κρίστοφ Ρίμπατ συλλέγει συναρπαστικές εμπειρίες από εργαζόμενους στην κουζίνα, από ιδιοφυείς σεφ, από σερβιτόρους, φιλοσόφους, καλοφαγάδες και κοινωνιολόγους, συνδέοντας τα πρώτα γκουρμέ εστιατόρια του Παρισιού με την άνοδο του φαστ-φουντ και τους πιο καινοτόμους σεφ της εποχής μας.


Με αναφορές στον Φεράν Αντριά, τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, τον Τζορτζ Όργουελ, τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Μαρσέλ Προυστ και πολλούς-πολλούς άλλους, το βιβλίο μάς ξεναγεί με μοναδικό τρόπο στη γαστρονομική και κοινωνική ιστορία των εστιατορίων.

Ο Κρίστοφ Ρίμπατ είναι καθηγητής Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Paderborn, στη Γερμανία. Ασχολείται με την πολιτισμική ιστορία, τις λογοτεχνικές σπουδές και τον πολιτισμό της εικόνας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Flickering Light: A History of Neon (Reaktion 2013), μιας πολιτισμικής ιστορίας των επιγραφών νέον μέσα από τη λογοτεχνία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Χαρακτηριστικά
1247400
Νέο
978-960-05-1738-5
Κατάσταση
Κυκλοφορεί
Μορφή
Χαρτόδετο
Είδος
Βιβλίο
Εκδότης
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Imprint
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Πόλη
Αθήνα
Σελίδες
272
Έτος
2019
Θεματική Ενότητα
Κοινωνιολογία και ανθρωπολογία
Γλώσσα
Ελληνική, Νέα
Συγγραφέας
Ribbat, Christoph
Μήνας
3
Γλώσσα πρωτότυπου
Γερμανική
Αποστολές

Παράδοση βιβλίων – Αποστολή εγγράφων
Τα βιβλία που αγοράζει ο πελάτης θα παραδίδονται στην διεύθυνση την οποία ο πελάτης κατά την εγγραφή του δηλώνει ως διεύθυνση παραλαβής. Στον πελάτη θα παραδίδεται επίσης αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης και του δελτίου αποστολής. Οι παραδόσεις θα γίνονται επί αποδείξει, με υπογραφή του παραλήπτη επί των σχετικών εγγράφων.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις τρόπους αποστολής.

1. Με Μεταφορική Courier (κόστος 4€ για όλη την Ελλάδα)
2.Για παραγγελίες από εξωτερικό, θα γίνει ενημέρωση με email για το τελικό κόστος των μεταφορικών

Χρόνος αποστολής/παράδοσης

Κύριο μέλημα του ηλεκτρονικού καταστήματος pyrinoskosmos.gr αποτελεί η άρτια και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών του. Οι παραγγελίες αποστέλλονται από την εταιρεία μας την επόμενη εργάσιμη ημέρα (πρωινή ώρα), από την ημέρα της παραγγελίας σας, εφόσον έχει καταχωρηθεί έως τις 20:00 εργάσιμης ημέρας και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διαθεσιμότητα ή άλλη αιτία καθυστέρησης.

Ο χρόνος παράδοσης των παραγγελιών εντός Ελλάδας εξαρτάται από την εταιρεία ταχυμεταφορών και είναι συνήθως 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για τις αποστολές σε απομακρυσμένες-δυσπρόσιτες περιοχές μπορεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης κατά 4 εργάσιμες ημέρες.
Σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, θα ενημερώνεστε έγκαιρα από το τμήμα παραγγελιών για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Όπως επίσης θα ενημερώνεστε μέσω email ή τηλεφωνικά σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο έχει εξαντληθεί και δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Η επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας των βιβλίων  γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Εφόσον έχετε ενημερωθεί για την μη διαθεσιμότητα του βιβλίου η παραγγελία σας αυτόματα θα ακυρώνεται.

Aποστολές σε χώρες εκτός Ελλάδας - international shipments

Για αποστολές σε χώρες εκτός Ελλάδας, το κόστος των μεταφορικών διαμορφώνεται σύμφωνα με τον όγκο και το βάρος της παραγγελίας. Κατόπιν ολοκλήρωσης της παραγγελίας θα λάβετε ενημέρωση για το κόστος των μεταφορικών μέσω e-mail ή/και τηλεφωνικά. Ευχαριστούμε πολύ.

For international shipments (exc. Greece) the shipping costs are getting formed according to the weight and size of order. After finishing your order we will inform you about the shipping costs via e-mail and/or telephone. Thank you in advance.